Op de prille leeftijd van dertien jaar en gechaperonneerd door haar mama betrad de Belgisch-Marokkaanse Zohra (1975) voor de eerste maal de wondere wereld van discotheken – een even opwindende als inspirerende ervaring voor de jonge muziekfanaat. Haar multiculturele opvoeding zorgde voor een mish mash aan muzikale voorkeuren: de soul en funk van James Brown, Kool & The Gang en Tina Turner enerzijds, maar ook Kid Creole & The Coconuts, Abba en Wham!.

Drie jaar later stond Zohra als professionele danseres op de podia van de meest verscheiden clubs over heel Europa. Nieuwe plaatsen, nieuwe muzikale ontdekkingen: Prince, Eurythmics, Neon Judgement, Depeche Mode, Kraftwerk, Blondie, The Police,…

Zohra’s dynamische podiumverschijning en bruisende ambitie bleven niet onopgemerkt – een bekende dance producer kreeg haar in het vizier en lijfde haar in voor zijn nieuwe project, 2 Fabiola. Van 1994 tot 1999 waren ze een vaste waarde in de Belgische hitlijsten. Ook de rest van Europa ging overstag en verschillende tournees voerden hen langs uitzinnige zalen in ondermeer Spanje, Japan en Israël. Haar nieuwe status van sensuele en exotische frontvrouw bracht heel wat media-aandacht met zich mee en Zohra prijkte meermaals als model in verschillende magazines. De volgende stap liet niet lang op zich wachten: een solocarrière.

Nieuwe uitdagingen brengen nieuwe technieken met zich mee – met branie stortte een herboren Zohra zich op de draaitafels en schoolde zichzelf tot DJ met een zwak voor old school techno en electro. Niet veel later mocht ze haar enthousiasme in praktijk brengen: eerst in Belgische clubs als Fuse, Café d’Anvers en Culture Club, daarna ging het richting Ibiza, Parijs, Londen en Sjanghai.

In 2004 trok Zohra naar Australië voor een gezamenlijke tournee met clublegende CJ Bolland – het jaar nadien vergezelde ze CJ op een festivaltournee van Magnus, het dansvloervriendelijk project van de tandem CJ Bolland-Tom Barman. Op festivals als Dour, Pukkelpop en Werchter nam ze de honneurs van MC waar.

Tussendoor trad Zohra nog aan in de populaire Ketnet serie Spring en als uitloop hiervan maakt ze nog steeds deel uit van het Crazy Disco show trio dat muzikale kinderanimatie brengt in het hele land. In 2004 bracht ze ook het “boek Zohra en de gazellen” uit, een verzamelbundel met Marokkaanse verhalen.

Vandaag is Zohra een vaste waarde in het DJ milieu en op het kleine scherm waar ze regelmatig te zien is in diverse TV programma’s. Het belooft een druk jaar te worden want ook nu staan er weer heel wat akties op het programma !